EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Троян: 28 промишлени обекти се изграждат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Троян: 28 промишлени обекти се изграждат

mail09:05 | 11.01.2022прегледи 827 коментарикоментари 0


В община Троян през изминалата година са издадени 175 строителни разрешителни, от които 28 - за промишлени обекти, в които ще бъдат създадени работни места. Това съобщи кметът Донка Михайлова. Тя посочи, че въпреки пандемията, бизнесът в общината се развива, а безработицата бележи рекордно ниски нива.

"Факт е, че в тази кризисна ситуация няма освобождавани хора, а има сериозен дефицит на работна ръка. Представителите на бизнеса казват, че имат много висока обезпеченост на поръчки за месеци напред", заяви кметът.

По думите й, общинският бюджет е доста устойчив, расте всяка година, и то не толкова заради приходи от държавния бюджет, а заради местни приходи. Михайлова посочи факторите за икономическия растеж на общината.

"Аз не знам друга българска община, която да извършва всички комунални дейности сама. Тези дейности на голяма част от общините се възлагат чрез концесиониране. Това означава значително по-скъпи услуги и разход на средства. На второ място, имаме компетентно управление на бюджета. На трето - имаме честно управляван бюджет, не изтичат средства по непрозрачен и незаконосъобразен начин", каза Донка Михайлова.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg