EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тройката кредитори дебне Португалия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тройката кредитори дебне Португалия

mail17:20 | 28.07.2011прегледи 497 коментарикоментари 0


Представители на т.нар. Тройка кредитори започнаха днес в Португалия двуседмичната си мисия за оценка на прилагането на мерките от спасителния финансов план, одобрен през май, съобщи говорител на Европейската комисия, цитиран от Франс прес. Проверката на Тройката, включваща представители на
Европейския съюз, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ), е предварително условие за деблокирането на втория транш от помощта, която е на стойност 78 милиарда евро за три години, посочи говорител на мисията на Европейската комисия в Лисабон. Представителите на тези три институции ще работят предимно с министрите и по-специално с министъра на финансите, както и с кабинета на премиера, уточни той.
Правителството на новия десноцентристки премиер Педру Пасуш Коелю се ангажира да прилага програма, която да бъде по-амбициозна от международния спасителен план, за да даде тласък на икономиката и да оздрави финансите, като целта е бюджетният дефицит да бъде сведен от 9,1 процента миналата година до 5,9 процента в края на 2011 година и 3 процента през 2013 година.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg