EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Триъгълната кула на Сердика отворена за посетители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Триъгълната кула на Сердика отворена за посетители

mail09:32 | 14.06.2017прегледи 939 коментарикоментари 0


Триъгълната кула от крепостната стена на Сердика вече е отворена за посещения. Тя е част от укрепителната система на Сердика и датира от времето на император Юстиниан (527-565 г.). Триъгълната кула не се повтаря като форма никъде в досега откритите археологически останки. Тя е запазена в сутерена на жилищна сграда на кръстовището на ул. "Екзарх Йосиф" и бул. "Княгиня Мария Луиза".


Заедно с експонирането на Триъгълната кула е направено и пространство за култура – вложени са около половин милион лева в реставрацията и оформянето на залата с подкрепата на Министерството на културата по Норвежкия механизъм. В момента там има фотоизложба по повод навършването на 160 години от рождението на княз Александър I.


В залата на Триъгълната кула бяха връчени договорите на 42 неправителствени организации по програма „Европа“ на Столична община. Целта на програмата е да подкрепя организации и проекти, които работят за подобряване на връзката с гражданското общество и активизиране на гражданската енергия за развитието на София.
За деветте години работа по програма „Европа“ е осигурено финансиране в размер на над 3,7 млн. лв. за добрите идеи на близо 500 граждански организации.
По Програма „Европа“ на Столична община са реализирани редица проекти, сред които за бившата Топлоцентрала на НДК, предгаровия площад „Ротондата”, Къщата за превод и литература „Ненко Балкански“ в район Изток, галерията „Под моста” в изоставения тунел от пътен възел Подуяне, Читалнята в Градската градина и много други.

Източник и снимки: Фейсбук


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg