EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трише: Икономическият контекст още е взискателен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трише: Икономическият контекст още е взискателен

mail11:30 | 30.09.2010прегледи 466 коментарикоментари 0


"Икономическият контекст продължава да бъде много взискателен", заяви президентът на Европейската централна банка Жан-Клод Трише и призова да бъдат продължени усилията за реформиране на финансовата система.
"Моите колеги и аз самият приканваме към упоритост и решителност в реформирането на финансовата система.
Икономическият контекст остава много взискателен. Времето на благосклонност не е дошло. Трябва да продължим да бъдем внимателни, бдителни и много решителни", посочва Трише, цитиран от АФП, според текста на негова реч произнесена снощи на
финансова среща в Брюксел.
Трише предупреждава, че в случай на нова финансова и банкова криза "със сигурност няма да можем да получим от нашите демокрации същото гигантско усилие", което бе направено и позволи световната финансова система да остане на повърхността
по време на кризата.
"Икономическата депресия (ако възникне нова криза - бел. ред.) би била неизбежна", алармира Трише, призовавайки за "диалог и координирани действия на международно равнище" за реформите.
Сред най-необходимите реформи според Трише намирането на решение на проблема на банките, определяни като прекалено големи, за да се допусне да фалират, за които държавите почти нямат друг избор, освен да ги спасяват.
Трише призовава и за "разрастване на контрола върху институциите и пазарите, които не са покрити достатъчно от регулаторните механизми" и за "повече работа по проблема с рейтинговите агенции". 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg