EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трише: Излизането на Гърция от еврозоната е „абсурдна хипотеза”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трише: Излизането на Гърция от еврозоната е „абсурдна хипотеза”

mail16:27 | 14.01.2010прегледи 565 коментарикоментари 0


Жан-Клод Трише отказа да коментира излизането на Гърция от еврозоната, като определи подобно твърдение за „абсурдна хипотеза”. Това предаде АП след заседанието на ЕЦБ.
Президентът на централната банка в Европа заяви, че Гърция и другите страни с прекомерен дефицит трябва да приложат подходящи и решителни мерки да сдържат дефицитите си в съответствие с  правилата, създадени да подкрепят еврото.
Световните медии определят ситуацията в Гърция като възможност да се превърне в най-сериозното изпитание за икономическия и валутен съюз от учредяването му през 1999 година.
Рисковете за растежа и инфлацията в 16-те страни от еврозоната са доста балансирани, което означава, че лихвите едва ли ще бъдат увеличавани скоро, заяви Трише. Според него възстановяването на еврозоната се очертава умерено, а неяснотите остават големи.
По-рано днес ЕЦБ запази основната си лихва на исторически ниското ниво от 1%. Решението бе очаквано, тъй като бавното възстановяване на икономиката и отсъствието на инфлация очертават продължаване на статуквото.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg