EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Триумф на двама BG архитекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Триумф на двама BG архитекти

mail17:30 | 29.09.2010прегледи 2230 коментарикоментари 0


Българските архитекти Светослав Станиславов и Делян Жечев от архитектурното студио „Дизарх" спечелиха в Лондон изключително професионално признание чрез отличаването им за лауреати на Международните награди за недвижими имоти. Студиото грабна наградата в категория „Архитектура на търговска сграда" за Европа за 2010 г.
Отличената сграда е търговският център „Пфое мол" във Варна. Отличието позволява на студиото да се състезава за световната награда в тази област през ноември т. г. Наградата е висока оценка за качеството на работа, за иновативността и таланта на младите архитекти от „Дизарх". Те спечелиха още една награда - плакет с пет звезди за проект на обществена сграда - Съдебна палата във Варна.
По специална покана на организаторите, представител на българското посолство присъства на връчването на наградите. На следващия ден се проведе среща между отличените архитекти и посланик Любомир Кючуков, на която те споделиха впечатленията си от конкурса и разказаха за своята дейност.
„Дизарх" е първото българско архитектурно студио, поканено за участие в селекцията на Международните награди за недвижими имоти. Инициативата за включването им в конкурса идва от страна на самите организатори. Архитектите Светослав Станиславов и Делян Жечев са съдружници в студиото, в което работят още десет сътрудници. През последните години те са реализирали многобройни обекти. Високо отличие за тяхната работа е спечеленото четвърто място за идеен проект на музей на Втората световна война в гр. Гданск, Полша.
Международните награди за недвижими имоти (International Property Awards) е престижна програма, която с подкрепата на телевизия „Блумберг" отличава най-високите постижения в областта на архитектурата, дизайна и строителството в световен мащаб. Наградите се раздават ежегодно и покриват всички сфери на архитектурата и строителството. Разделени са в две големи категории - жилищни и търговски, с няколко подкатегории. Селекцията на отличените обекти преминава през няколко кръга, а журито включва опитен екип от професионалисти. Наградените специалисти получават правото да използват логото на програмата, като знак за качество и престиж.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg