EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тримесечното отчитане на тока да се прекрати от 1 юли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тримесечното отчитане на тока да се прекрати от 1 юли

mail15:34 | 09.06.2009прегледи 515 коментарикоментари 0


Тримесечното отчитане трябва да бъде прекратено от 1 юли, заяви пред журналисти проф. Константин Шушулов, председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/, цитиран от БТА. Той добави, че този път ЧЕЗ ще трябва да се съобрази с решението на регулатора.
На днешното обществено обсъждане на цените на електроенергията Шушулов каза, че печалбата за миналата година на електроразпределителните дружества е съответно 60 млн. лв. за ЧЕЗ, 40 млн. лв. за ЕВН и 28 млн. лв. за Е.ОН, което според него не е показател за лошо състояние. Шушулов смята, че дружествата имат и марж на печалба от намалените загуби при line_adjustment1преноса на електроенергия, които са вече в рамките на около 15 процента, докато в приватизационните им договори заложеният процент е 17.
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ ще извърши регулаторен одит на трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН. Одитът е рутинен, а не заради сигнали за нарушения, каза той и посочи, че ще бъде обявен конкурс за фирма, която да извърши одита, като към нея ще има изисквания да не работи с дружествата, да има международен авторитет и опит. Финансовият одит се прави в края на годината, но той е различен от регулаторния, защото дружествата може да имат загуби, които да не са от основната им дейност, и те няма да им се признаят, обясни Шушулов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4215