EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трима испански Шеф готвачи в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трима испански Шеф готвачи в София

mail09:30 | 21.03.2013прегледи 672 коментарикоментари 0


Евро-Ток България и МЕТРО Кеш енд Кери България организират Кулинарен форум “Концепции 2013”, посветен на Испанската кухня. Третото издание на форума ще се проведе на 21 и 22 март в София. Поканените испански готвачи са:

Фиро Васкес е главен готвач и собственик на ресторант “Оливар”, който се намира в североизточния район на Мурсия, Испания.
Ресторантът му притежава едно слънце /звезда/ в пътеводителя на Репсол за 2011 г. и сертификат от Европейската централа EFQM за превъзходно качество. Член е на Евро-Ток Испания. Администратор на производството на зехтини в Морая, съучредител на Ордена на производителите на зехтини в Мурсия, Президент на Дружеството “Приятели на зехтин Екстра Върджин”, произвеждан в областта на Мурсия. Дълго време преподава Технология на хранене в Университета на Мурсия.

Серхио Перес започва своята кариера в престижния elBulli, след което продължава професионалния си път в Швейцария, Лондон, Ню Йорк, Далас, Хавай и др. Негово дело е популярната школа за обучение ChefsLab.

Рубен Алварес е Шеф сладкар, трупа професионален опит в престижни ресторанти, като „Аула Чоковик“, собственост на Рамон Морато, „Мас д’Осор“, собственост на Нанду Хубани и др. В своята работа отделя специално внимание на вълнуващия свят на шоколада.

Друг изключително важен акцент във форума ще бъде участието на млади български кулинари, притежаващи талант и висок професионализъм. Всеки от тях ще бъде презентиран от утвърден Шеф-готвач. Антонио Иванов ще бъде представен от Шеф Ивайло Петков; Иван Иванов от Шеф Сидония Радева; Калоян Колев от Шеф Робин Вилереал, а Михаил Николов от Шеф Ради Стамболов. По този начин Евро-Ток България ще обърне специално внимание върху младите професионалисти и възможностите за тяхното развитие.

Подробна информация за презентаторите може да бъде намерена на www.euro-toques.bg.

 

 


Тагове: готвачи, София
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg