EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Три чужди компании с още инвестиции у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три чужди компании с още инвестиции у нас

mail15:35 | 07.02.2018прегледи 10402 коментарикоментари 0


Още през първия месец на 2018-а три големи чуждестранни фирми получиха сертификати за инвестиция клас А, за разширяване на бизнеса си в България.

Американската ADM, турската Kastamonu и германската Witte Automotive не само ще вложат над 460 млн. лв. в своите предприятия у нас през следващите три години, но и ще създадат повече от 1500 нови работни места.

Американската компания Archer Daniels Midland Company (ADM) е предвидила да вложи 242.5 млн. лв. в своя завод "Амилум" в Разград, с което да удвои капацитета за производство на продукти от царевица. 

"Амилум България" ЕАД е единственото в България предприятие за преработка на царевица и производство на нишестета и глюкозо-фруктозни сиропи и технически спирт. Компанията преработва 1/4 от тази суровина у нас, а голяма част от продукцията й се изнася основно за Югоизточна Европа.

Турската фирма Kastamonu е подготвила проект за разширяване на производството на плочи от дървени частици (ПДЧ) и ще построи нов склад в предприятието си в село Горно Сахране. Първоначалното вложение от 15 млн. евро е само част от тригодишната бизнес програма. В края на третата година вложението ще е над 100 млн. евро и с нея ще бъдат разкрити 1200 нови работни места. Разширяването на производствения капацитет ще донесе 50 млн. евро допълнителен износ за България.

Германската компания Witte Automotive която е в България от 2010 г., ще инвестира 12 млн. лв. през следващите три години за разширяване на производството на автомобилни заключващи системи в завода й в Русе. Допълнителната продукция е предназначена както за настоящите, така и за нови клиенти, сред които са големи автомобилни компании като Daimler, Ford, VW, Volvo и други. С новото вложение ще бъдат създадени около 300 нови работни места към сегашните 640.

Източник: Банкеръ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg