EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Три съвместни проекта Видин - Калафат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три съвместни проекта Видин - Калафат

mail17:30 | 03.07.2015прегледи 1328 коментарикоментари 0


Споразумение за съвместно участие с проекти по програмата за трансгранично сътрудничество Intrerreg V-A Румъния-България 2014-2020 година бе подписано от кметовете на Видин Герго Гергов и на Калафат, Румъния - Мирча Гуца. Те обявиха първите три проекта, по които ще кандидатстват съвместно двете общини.
С проекта "Подобряване на трансграничната връзка с Дунав мост 2 и прилежащата инфраструктура" ще бъде рехабилитиран 15 километров участък от пътната инфраструктура между видинските села Каленик-Дружба-Генерал Мариново-Рупци-околовръстен път. Освен това община Видин предвижда по този проект да бъде закупена и сметосъбираща техника. В Калафат ще бъде подобрена пътната инфраструктура от града до международен път Е 79. Общата стойност на проекта е 7 милиона евро, от тях 5 милиона ще бъдат за община Видин.
Останалите два проекта, с които ще кандидатстват двете общини са насочени към възстановяване на паметници на културата. По проект "Историята е учителят на живота" ще бъдат възстановени музей "Конака" във Видин и музеят "Маринку" в Калафат, а вторият проект "Пътят на независимостта 1877-1878 година" е насочен към реновиране на паметници на културата, свързани с Руско-турската война. В Калафат ще бъдат възстановени всички исторически паметници, а във Видин - крепостната система "Калето" във Видин.
Целта на съвместните проекти дейности на Видин и Калафат е да се създаде съвместен туристически продукт от двете общини, който да се предлага на туристите, каза Мирча Гуца.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4149