EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Три оферти за летище "Пловдив"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три оферти за летище "Пловдив"

mail06:55 | 19.05.2017прегледи 1138 коментарикоментари 0


В присъствието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, бяха отворени получените оферти за участие в откритата процедура за предоставяне на концесия за услуга на „Гражданско летище за обществено ползване Пловдив”.

Участниците, по ред на подаване на офертите, са:

ДЗЗД „Силк роуд Пловдив Еърпорт“

„Консорциум Летище Пловдив“

Обединение (Консорциум) между ХАЙНАН и ПЛОВДИВ ЕЪРПОРТ ИНВЕСТ

Чрез отдаването на концесия на летище Пловдив се цели да бъде привлечен финансово стабилен инвеститор с опит в управлението, експлоатацията и развитието на летища. По този начин ще бъде гарантирано бъдещето развитие на аеропорта. Концесията ще спомогне за подобряване на съществуващата летищна инфраструктура, достигане на заложените международни стандарти и категории, генериране на трафик и развитие на търговските дейности в региона.

--------------

Инвестиции от над 100 млн. лв., с които летище Пловдив да се модернизира и развива в 2 направления – карго терминал и пътнически превози.  Това предвижда бизнес планът, разработен от консорциума между "Тракия" икономическа зона, транспортната фирма ПИМК и Община Пловдив, съобщи преди дни за Радио Пловдив доц. д-р Никола Добрев, председател на Съвета на директорите на КЦМ, което е част от ТИЗ.  Според него консорциумът има големи шансове да спечели пред евентуалните си конкуренти за концесията на летището – китайска бизнес група и "Пампорово" АД.  В Министерството на транспорта се внасят документите на консорциума между ТИЗ, ПИМК и Община Пловдив за концесията на летището, предстои да бъдат отворени офертите на кандидатите. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg