EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Три оферти за газопровода до Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три оферти за газопровода до Сърбия

mail08:20 | 08.03.2019прегледи 872 коментарикоментари 0


Булгартрансгаз отвори офертите в процедурата за избор на изпълнител за доставка на необходимите материали и оборудване, инвестиционно проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на разширението на газопреносната инфраструктура. Процедурата е с наименование "Доставка на необходимите материали и оборудване, инвестиционно проектиране - фаза работен проект, изграждане и въвеждане в експлоатация на обект: "Разширение на газопреносната инфраструктура на "Булгартрансгаз" ЕАД паралелно на северния /магистрален/ газопровод до българо-сръбската граница", етап: "Линейна част".

Три компании са подали оферти за обществената поръчка, имената са:

-ДЗЗД Консорциум – Газово развитие и разширение в България ГРРБ с участници Консорцио Варна 1 (учредено от Бонатти С.П.А и Макс Щрайхер С.П.А) и Комплишънс дивелъпмънт С.А.Р.Л- клон България

-Обединение от 1.Industries Fovallalkozo Zrt 2.Industries-KVV Kivitelezo Zrt

-Обединение Консорциум Аркад с участници : Аркад Ей Би Би С.п.А и Аркад Енджиниъринг енд Констръкшънс Къмпъни.

В консорциумите има фирми от Саудитска Арабия, Италия и Унгария, уточни изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов.

До средата на годината трябва да бъде пусната процедура за финансираща институция. Най-късно до края месеца или началото на другия ще стане ясен победителят. Трасето, по което ще се транспортира газа от „Турски поток”, е с дължина 485 километра. За строежа държавата ще вложи 2,8 млрд. лева.

„Булгартрансгаз” се реши да строи разширението на газовата инфраструктура, след като направи тест дали бъдещата тръба ще бъде на 100% резервирана. Три фирми подадоха обвързващи оферти – „Булгаргаз“, руската „Газпром“ и швейцарската „Мет“.

Строителството на българския участък от „Турски поток“ временно беше блокирано заради подадена на 12 февруари жалба в КЗК от „Атоменергоремонт“. Два дни по-късно фирмата оттегля жалбата си. От антимонополния орган не посочиха мотиви за изтеглянето.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157