EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Три обвинения срещу Мария Мургина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три обвинения срещу Мария Мургина

mail17:41 | 11.05.2009прегледи 910 коментарикоментари 0


maria_murgina1До края на седмицата Мария Мургина, която бе ръководител на НАП, ще бъде призована, за да й се повдигнат три обвинения за длъжностно престъпление, за подписване на декларация с невярно съдържание и трето, което все още не се съобщава, съобщи пред Нова телевизия заместник-главният прокурор Валери Първанов, който е ръководител на прокурорското звено за финансови измами.
“Това ще е едно работно обвинение и след събиране на останалите доказателства, които евентуално ще посочи Мургина, когато бъде разпитана в качеството си на обвиняем, едва тогава може да се преценява дали делото ще влезе в съда и по какво точно обвинение”, обясни Първанов.
Разследването срещу Мария Мургина е от октомври 2008 г. Тогава ДАНС започна проверка по сигнала за злоупотреби на висши данъчни служители. По делото се проверяват нарушения на територията на данъчни подразделения в цялата страна. Става дума за източване на ДДС за милиони. Самата Мургина подаде оставка на 12 февруари 2009 г.
Освен на бившия директор на НАП обвинения може да бъдат повдигнати и на още няколко души, предаде БТА от източници в Съдебната палата. Колко и кои ще са лицата, както и текстовете от Наказателния кодекс, по които ще бъдат обвинени, разследващите все още обмислят.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990