EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Три консорциума с оферти за цифрова тв

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три консорциума с оферти за цифрова тв

mail16:15 | 11.09.2012прегледи 475 коментарикоментари 0


Офертите на кандидатите за изпълнители на обществената поръчка „Кампания по информиране на населението относно въвеждането на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) в Република България“, бяха публично отворени в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС). Крайният срок за подаване на предложения за търга изтече в края на работния ден вчера.

Оферти подадоха следните консорциуми:
1.ДЗЗД-Макс Информ с участници „ОМ София” ООД и „Маркет линкс” ООД;
2.Обединение ТИ СИ ТИ ВИ ДЗЗД, което включва „Арчър Айдиас” АД, „Пиеро 97 МА” АД, „Сова 5” АД и подизпълнители Дедракс АД и „Е маркетинг” ООД;
3.ДВБ-Т Консулт ДЗЗД, което обединява „Аргент 2002” ООД, „Ай Пи Ар Консултинг” ЕООД, „Смарт” ООД и „Маркет тест”АД.

Процедурата е на стойност 10 милиона лева. Обхватът на поръчката изисква опитни участници, затова МТИТС заложи високи критерии в рамките на закона, които да гарантират ефективна информационна кампания.

Изпълнителят трябва да предложи достъпна и разбираема информация за сроковете, съгласно действащото законодателство, за спиране на аналоговото излъчване на телевизионните програми, които в момента се приемат с домашни антени (ефирно). Кампанията трябва да бъде полезна за хората при избор на декодери, необходими, за да продължат за гледат безплатна цифрова ефирна телевизия. Социологически изследвания ще проследяват степента на осведоменост на гражданите.

Целта на прехода към цифрова ефирна телевизия е българите да имат възможност да гледат поне дванадесет безплатни телевизионни програми от септември 2013 г. Преходът ще помогне на тази част от българите, които не могат да си позволят платени телевизионни програми, да преодолеят изолацията от цифровите технологии.

Правителството осигури до 17,5 млн. лв. в бюджета на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията за декодери и за провеждане на информационна кампания.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg