EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Три компании с оферти за ВМЗ Сопот

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три компании с оферти за ВМЗ Сопот

mail12:15 | 25.10.2012прегледи 825 коментарикоментари 0


Ще съкратим максимално сроковете в приватизационната процедура за ВМЗ Сопот, която тече в момента, и тя ще завърши до 30 ноември. Това обеща икономическия министър Делян Добрев след среща с ръководството на предприятието, синдикатите и изпълнителния директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов. На срещата присъства и социалният министър Тотю Младенов.
По думите на Добрев процедурата е ускорена, за да разреши във възможно най-кратки срокове проблемите на работниците, на които предприятието дължи 1.380 млн. лв. за заплати. До 29 октомври кандидатите за приватизация на ВМЗ Сопот трябва да подадат в АПСК документи за съответствие с предварителните квалификационни изисквания. До момента в процедурата са подали документи "Сейдж Консултанс" АД, "Дунарит" АД – Русе и "Емко" ЕООД – Севлиево.
Изплащането на заплатите към персонала е поставено като задължително условие от държавата към кандидат-купувачите. Едновременно с това се търсят и други възможности за частично изплащане на възнагражденията, стана ясно по време на срещата. Очаква се през следващата седмица работниците да получат част от дължимите им суми.
В момента е от изключителна важност приватизационната сделка за ВМЗ Сопот да бъде завършена успешно. Във ВМЗ Сопот работят 3200 служители.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg