EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Три зелени компании взеха Peugeot iO в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три зелени компании взеха Peugeot iO в София

mail16:50 | 05.04.2011прегледи 1059 коментарикоментари 0


Днес бяха връчени символично ключовете на първите три Peugeot iOn в България на официална церемония в столицата, съобщи компанията. Трите зелени компании са Argent, Societe Generale Експресбанк и GLOBUL. Събитието беше организирано със съдействието на Българска Асоциация Електрически Превозни Средства. Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма и Стоян Желев, изпълнителен директор на „София Франс Ауто“ предадоха колите на собствениците им.
100% електрическият iOn съчетава забележително съотношение между вътреши и външни размери, отлична маневреност, високо ниво на сигурност с комфорт и богато оборудване. Към тези качества трябва да добавим предимствата на електрическата енергия, невероятна безшумност, липсата на вредни емисии и лекота, с която iOn се управлява.
Пълното зареждане на батерията се извършва за 6 часа в стандартен контакт от домашна електрическа мрежа, а бързото презареждане до 50% за 15 мин. и до 80% за 30 мин. става чрез специално зарядно устройство. Предвид това, че в града и по периферните му пътища, колата е спряла през 90% от времето, времето за презареждане на iOn отговаря напълно на потребностите на автомобилите. Всички iOn разполагат с богато серийно оборудване: алуминиеви джанти, сервоволан, светлини за мъгла, автоматично включване на светлините, дневни светлини, централно заключване с дистанционно управление, борд компютър, климатик, радио CD съвместимо с MP3 и Bluetooth – с USB порт, електрически предни и задни стъкла и регулиране седалката на шофьора.

 „За мен като представител на правителството електромобилите означават четири важни неща: енергийна независимост, енергийна ефективност, чиста околна среда и възможност за развитие на иновативните икономически отрасли в България. За да се случи всичко това, държавата трябва да даде начален тласък за навлизането на тези коли в нашата страна". Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на церемония в столичния център на „София Франс Ауто". Пред участниците в церемонията Трайков акцентира и върху ангажимента на МИЕТ да подпомага развитието на тази индустрия в страната. Той припомни, че не случайно МИЕТ организира през февруари тази година двудневна конференция за развитието на сектора с надслов „Електромобилите – предизвикателствата на новата мобилност". Във форума участиетваха премиерът Бойко Борисов и еврокомисарят за промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни. Електромобилите са сериозна възможност за растеж на европейската и българската икономики, а правителствата и местните власти са длъжни да подпомогнат производството им и насищането на пазара с тях. „Ето защо съвместно с министрите Караджова, Дянков и Цветков разработваме схеми за финансово насърчаване на потреблението на тези коли", подчерта Трайков.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg