EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трейс Груп Холд купи сръбска компания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трейс Груп Холд купи сръбска компания

mail13:05 | 25.08.2014прегледи 1303 коментарикоментари 0


"Трейс Груп Холд” АД сключи договор за придобиване на пътно-строително предприятие ПЗП – Ниш, намиращо се на територията на Сърбия, като стойността на сделката е 588 527 555, 50 динара, приблизително 5 млн. евро. Това съобщи българската компания.
Активите на дружеството включват кариера, трошачно-сортировъчна инсталация с производителност 400 т/ч, три асфалтови бази, над 100 пътно – строителни машини и транспортна техника, технически и производствени бази, офиси.
Собствената кариера се намира в района на Долац и е една от най-големите на Балканите, а прилежащата й трошачно-сортировъчна инсталация е оборудвана да произвежда всички видове фракции. Дружеството притежава техническа база в Ниш и производствени бази на територията на всички прилежащи общини. Административните офиси на ПЗП Ниш са разположени в Ниш и Пирот.
ПЗП Ниш е водеща фирма в строителния бранш в Сърбия, която в близкото минало е изградила участъци от най-големите паневропейски коридори, минаващи през Сърбия.
В момента дружеството поддържа около 1300 км пътна мрежа в и оперира на територията на 15 общини. В ПЗП – Ниш работят 300 души персонал.
Очаква се дружеството да се превърне във важен стратегически актив в средносрочен и дългосрочен план. Понастоящем на негова територия се изграждат две основни европейски магистрали Е 80 (направлението Ниш - границата с България) и Е75 (направлението Ниш – границата с Македония). Сърбия получи официална покана за присъединяването към ЕС и се очаква сериозен ръст на инфраструктурното строителство. В момента в Сърбия работят ефективно предприсъединителните фондове, по които „Трейс интернешънъл” ЕООД изпълнява 4 проекта.
Българската компания е на сръбския пазар от 5 години. В момента изгражда над 48 км. нови шосета, като близо 30 км от тях са магистрални отсечки, на обща стойност над 95 млн. евро.
Преди сделката с ПЗП-Ниш „Трейс Груп Холд” АД има опита с една успешна приватизационна сделка в Сърбия – на акционерното дружество Виор - Велика Морава с предмет на дейност проектиране и надзор на големи водни проекти. Създадени бяха и две нови дружества в Сърбия - „Трейс Болканс”, което се занимава с изграждане на магистрали и пътища и „Ню бриджес” – специализирано в мостови съоръжения.

 


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg