EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трафикантите вдигат тарифата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трафикантите вдигат тарифата

mail15:34 | 04.07.2016прегледи 509 коментарикоментари 0


Европейска полицейска служба (Европол) е получила разузнавателни данни, които показват променящи се тенденции в трафика на мигранти, съобщава гръцкото електронно издание Ekathimerini.
През последните шест месеца е събрана информация за близо седем хиляди предполагаеми трафиканти на мигранти, повечето от които са мъже на средна възраст от 35 г. Данните показват спад на трафикантите от Сирия, Ирак и магребските държави, и увеличаването на броя на тези, които са от Пакистан и Субсахарска Африка.
Европол докладва и за увеличаването на цените за превеждане към Европа. Досега мигрантите плащаха между две и пет хиляди евро, за да бъдат транспортирани до финалната точка на желаната от тях дестинация. Сега обаче мигрантите плащат по три хиляди евро, само за да достигнат входна точка на ЕС.
Една от причините за поскъпването на тарифата е свързана с времетраенето на пътуването, което към настоящия момент може да отнеме до месеци, обобщават от Европол. Съгласно наличната информация за 2016 г. 5 % от мигрантите споделят, че е трябвало да работят здраво, за да могат да се отплатят на трафикантите си.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg