EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Трактори блокираха ЕК в Брюксел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трактори блокираха ЕК в Брюксел

mail13:35 | 07.09.2015прегледи 1149 коментарикоментари 0


Земеделски трактори блокираха района около европейските институции в Брюксел като знак на протест срещу ниските цени на млякото, съобщи БНР от Брюксел. Фермери от цяла Европа възнамеряват да продължат демонстрацията до края на извънредното заседание на министрите на земеделието, които обсъждат антикризисни мерки. Клаксони на стотици трактори, които достигнаха основното кръстовище между сградите на Европейската комисия и Европейския съвет, бяха посрещнати от колона от полицаи.

На ръба сме! Ние не можем да си плащаме сметките, казаха пред "Хоризонт" някои от протестиращите.

И двете паневропейски браншови организации, които организират протеста, са единни по отношение на проблема, а именно ниската изкупна цена на млякото на едро, те предлагат различни решения. Едни настояват за преки държавни помощи от правителствата, изкупуване на продукция от частни складове и ускорено плащане, още преди декември, на евросубсидиите. Други обаче смятат, че това са мерки срещу дребния производител и искат структурни промени, които да намалят като цяло количествата произведено мляко.

Германецът Ромуалд Шабер, председател на Европейския млечен борд, заяви:

Пълна илюзия е, че положението на този пренаситен пазар ще се оправи, като хвърляме още пари в него. Пол дьо Монвалон от Асоциацията на френските млекопроизводител, допълни: Едрият бизнес и либералните политици продължават да настояват за една тотално извратена система за селските семейства, за цялата местна икономика и всички социални и икономически слоеве от населението. Еврокомисарят по земеделието Фил Хоган ще представи своите предложения пред земеделските министри този следобед. След края на срещата, към 19.00 часа българско време, резултатите в интерес на българските фермери ще съобщи пред журналисти и министър Десислава Танева.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4070