EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тракийските царе от Казанлък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тракийските царе от Казанлък

mail11:15 | 10.08.2012прегледи 2484 коментарикоментари 0


От поредицата на EconomyNews.bg „Летни маршрути”.

Старинни занаятчийски техники, конна езда, стрелба с лък, ревю на тракйиско облекло. Всичко това може да бъде видяно на едно място в Казанлък между 24 и 30 август. Празници в Долината на тракийските царе е традиционно събитие, срещнало подкрепа тази година по ОП „Регионално развитие”.
В рамките на фестивала старинни техники и съвременни умения ще представят занаятчии и приложници от региона, които ще отворят творчески работилници в Панаира на тракийските занаяти. Тракийски легенди ще бъдат представени чрез спектакъл „Новите траки“. Под знака на огъня, който за древните има символично и мистично значение, ще оживеят легенди и природни стихии, ритуали, музика и танц.
В Артфест мултимедия, сливайки фотографията и новите технологии, фотографи от цялата страна ще покажат творческата си интерпретация на природните и културни ресурси на Казанлък. Конна езда, стрелба с лък и копие и обреди демонстрират момчетата и момичетата от школата „Багатур“, за да възпроизведат по исторически свидетелства бойните изкуства на траките в организирания „Тракийски стан“.
В програмата е включено и ревю с възстановка на тракийско облекло по находки и описания. „Шепот от древността“ ще се носи от парк „Розариум“, където е предвидена изложба на млади художници. Там се намира и откритата сцена, на която рок, метъл, джаз и поп ще звучат в изпълнение на младежки групи от общината, а състави за автентичен фолклор ще представят традицията на музиката и танца, предавани от поколения.
За най-малките участници се подготвя атрактивна детска анимация, свързана с културното наследство.
Една платформа, двама диджеи и стотици фенове на техномузиката ще събере и първият стрийт парад в Казанлък. В празничната атмосфера на споделена музика, танци и настроение ще се включат младите хора от града и неговите гости, а „Дискотеката по звездите” ще се проведе на централния площад „Севтополис“.
Ромска вечер ще напомни, че когато засвири ромска музика и се понесе вихърът на ромския танц, никой не остава равнодушен, посочват организаторите.
Проектът „Докоснати от древността“ по Оперативна програма „Регионално развитие“ трябва да се реализира в рамките на 24 месеца. Второто му издание ще бъде догодина в началото на лятото.
Как да стигнем?
Туристическият информационен център в града е на разположение за гостите на града, включително и за разписанията на различните видове транспорт.
+ 359 43 199553
+ 359 43 198352
e-mail: culture.tourism.kz@abv.bg
6100 Казанлък, ул. "Искра" №4
С кола
Казанлък се намира на 194 км източно от София, на 185 км западно от Бургас, на 36 км северозападно от Стара Загора, на 114 км североизточно от Пловдив и на 320 км югозападно от Варна. През Казанлък се пресичат пътищата София - Бургас и Стара Загора - Велико Търново. През Казанлък минава Европейски транспортен коридор № 9.
С автобус
Възможностите да се стигне директно до града са много, пряка автобусна линия има например от София и Стара Загора.
Автогара Казанлък
0886 880093
0431 62383
ЖП гара
0431 62012
 

Снимка: Багатур


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg