EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трайков спира съществуването на БЕХ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трайков спира съществуването на БЕХ

mail09:55 | 28.06.2010прегледи 600 коментарикоментари 0


Българският енергиен холдинг ще спре да съществува. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пред БНР.
"Холдингът няма да го има, в момента сме наясно, че между части от дружествата със сигурност има синергии, които трябва да се използват както от администрация, така и от чисто оперативна дейност.
Досега въпреки че имаше холдинг, тези синергии между дружествата не бяха използвани. Защото всяко от тях си стоеше такова, каквото си беше", допълни още той. „Отгоре имаше една шапка, която им вземаше такси за управлението, това няма да го има”.
По думите на енергийния министър това, което ще го има ще бъде състезанието на няколко дружества, които ще имат истинска оперативна съвместимост помежду си. "Планира се създаване на електроенергийна борса до края на 2011 г.", каза още министърът. Той посочи, че това е най-прозрачният и ясен начин за премахване на дебатите около цените на тока.
В края на август 2009 г. в сутрешния блок на Нова телевизия премиерът Бойко Борисов заяви, че БЕХ е „абсолютно ненужен орган”. Тогава министър – председателят коментира, че чака в близките седмици предложение от енергийния министър за закриване на холдинга.
Според Борисов отговорност за отделните дружества в БЕХ трябва да носи министърът на енергетиката.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048