EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трайков: Приватизация на "Кинтекс" не е необходима

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трайков: Приватизация на "Кинтекс" не е необходима

mail14:50 | 16.02.2011прегледи 1035 коментарикоментари 0


Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заяви след заседанието на Министерския съвет, че в момента не е необходимо и дори е по-добре да не се мисли за приватизация на "Кинтекс".Не смятам, че е непосредствено необходимо да мислим за приватизация на "Кинтекс". След като се запознахме в началото на мандата с модела на работа на предприятието, смятам, че това е компания, която може да се развива и да функционира добре като държавна, каза министърът. Той отбеляза, че компанията не притежава активи, а основно хората си, ноу-хау и контакти.
Същевременно по думите на министъра държавната собственост на тази компания подсилва способността й да работи на някои специфични пазари.
В отговор на въпрос кое е наложило промяната на ръководството на дружеството, министърът каза, че решението е базирано на анализ на комплексни фактори.
Трайков съобщи, че акцент сега е приватизацията на ВЗМ-Сопот - предприятие с много активи. Той каза, че вече е имало срещи със синдикатите във връзка с някои техни забележки по стратегията на приватизацията на дружеството. Министърът посочи, че след като стратегията бъде разгледана от парламента, процедурата за приватизация ще започне, но не се ангажира с по-конкретни срокове за продажбата на дружеството.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg