EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трайков към „Лукойл”- странни упреци...

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трайков към „Лукойл”- странни упреци...

mail19:47 | 21.03.2011прегледи 1066 коментарикоментари 0


Има легитимни въпроси, които държавата може да поставя на компаниите от гледна точка на конкуренцията и пазарна среда. Така министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков коментира в Брюксел писмо на Лукойл, разпространено в медиите. Бих искал първо да чуя техните отговори на въпросите, които аз съм поставил и с удоволствие съм готов да коментирам темите, които визират в писмото си.
Министърът отбеляза, че звучи странно една компания да отправя по подобен начин упреци към министър. „През цялото време говоря за правилата на конкуренцията и свободната пазарна среда, които държавата трябва да осигури. Ако има конкретни сигнали, които трябва да бъдат проверени, това е работа на КЗК и затова правителството се е обърнало към комисията по този въпрос", подчерта Трайков.
Министърът коментира и терминът национализация, използван в текста, разпространен от агенцията на Лукойл. „Национализация е произволен звук, който със сигурност не е възникнал в моя речник. Аз говоря винаги за икономическа ефективност, конкуренция и свободна пазарна среда. Ние сме дясно правителство и идеи като национализация по никакъв начин не могат да кореспондират с нашата икономическа политика", категоричен беше Трайков. По думите му правителството има една позиция, която е да защитава интересите на гражданите и смята, че има единодушие по този въпрос.

 


Тагове: Трайков, Лукойл
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162