EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трайков започва Кавказко-Каспийски тур

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трайков започва Кавказко-Каспийски тур

mail09:00 | 19.09.2011прегледи 575 коментарикоментари 0


Обиколка в няколко държави от Кавказко-Каспийския регион започва от днес икономическият министър Трайчо Трайков. До 23 септември българска бизнес делегация ще бъде в Грузия и Азербайджан, по-късно ще посети и Казахстан и Узбекистан. Възможностите за диверсифициране на енергийните доставки за България ще бъдат в центъра на разговорите в региона.
В Баку той ще открие двустранен бизнес форум и ще разговаря с министъра на икономическото развитие Шахин Абдула Мустафайев. По-късно ще се състои и среща с министъра на енергетиката и промишлеността Натиг Алиев, на която се очаква да бъдат обсъдени перспективите за доставка на природен газ от Азербайджан през Турция за България, Югоизточна Европа и ЕС, както и за транспортиране на сгъстен природен газ през Черно море. Предвижда се разговар и с президента на Азербайджанската държавна енергийна компания SOCAR Ровнаг Абдулаев, като и посещение в нефто-газовия терминал Сангачал.
Министър Трайков и министърът на финансите на Грузия Димитри Гвиндадзе ще открият във вторник в Батуми двустранен бизнес форум. В Грузия министър Трайков ще има поредица от работни срещи – с първия заместник-министър на икономиката и устойчивото развитие Арчил Кекелия, с първия заместник-министър на енергетиката и природните ресурси Мариан Валиашвили, с директора на проекта за нефто-газов терминал в Супса Шалва Цкатадзе и с директора на пристанище Поти Джоузеф Кроули.
Министър Трайков ще разговаря и с посланика на ЕС в Грузия Филип Димитров и ще разгледа нефто-газовия терминал на пристанище Батуми.
 


Тагове: Трайков, Кавказ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg