EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трайков в Узбекистан и Казахстан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трайков в Узбекистан и Казахстан

mail18:00 | 28.09.2011прегледи 668 коментарикоментари 0


Икономическият министър Трайчо Трайков заминава днес на посещение в Узбекистан и Казахстан, съобщи пресцентърът на министерството. Това е част от обиколката му в страни от Кавказко - Каспийския регион, след като през миналата седмица той посети Азербайджан и Грузия. Трайков ще участва на 4 октомври и в международния форум "Казенерджи 2011" на тема "Казахстан: 20 години устойчив растеж, нови хоризонти на инвестициите и стабилно сътрудничество". В работата му ще се включи и еврокомисарят по енергетика Гюнтер Йотингер. В състава на българската делегация участват представители на бизнеса от различни сектори - преработка на нефтопродукти, международни превози и логистика, металолеене и машиностроене.
Акценти в дискутираните теми се очаква да бъдат взаимното сътрудничество в икономиката, търговията и енергетиката, двустранни инициативи в областта на ВЕИ, изграждане на електро-, газова и нефтена инфраструктура, проекта "Набуко" и възможностите за транзит на казахски газ през България. В програмата на Трайков в Узбекистан са включени срещи с министъра на икономиката Галина Саидова и министъра на външноикономическите връзки, инвестициите и търговията Равшан Гулямов. В разговорите ще се включат и придружаващите представители на български компании, които проявяват интерес към съвместни проекти с местни партньори. По-късно ще се състоят и делови срещи между фирми от двете страни. Трайков ще се срещне и с ръководството на националната холдингова компания
"Узбекнефтегаз".
В Казахстан Трайков ще разговаря с вицепремиера и министър на индустрията и новите технологии Асет Исекешев, с когото ще подпишат двустранно правителствено споразумение за икономическо сътрудничество. Визитата предвижда и разговори на Трайков с министъра на нефта и газта Сауат Минбаев, министъра на икономическото развитие и търговията Кайрат Келимбетов, ръководството на Асоциацията на нефтодобиващите и енергоресурсните компании "Казенерджи" и на националната нефтогазова компания "Казмунайгаз".

 


Тагове: Азия, газ, Трайков
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053