EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ТПТИ ЕС & САЩ: Инфографика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ТПТИ ЕС & САЩ: Инфографика

mail06:20 | 27.03.2015прегледи 1270 коментарикоментари 0


Споразумението за трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) се очаква да даде допълнителен стимул на бизнес връзките между ЕС и САЩ. Преговорите се водят от Европейската комисия от страна на ЕС, но Парламентът също внимателно следи процеса, тъй като ще трябва да одобри окончателния договор. Инфографиката на ЕП показва размера на търговските и инвестиционни потоци между ЕС и САЩ.

Основните аспекти на споразумението са свързани с осигуряването на реципрочен достъп до пазарите, съвместимост между регулаторните норми в ЕС и САЩ и разработване на механизми за реакция на предизвикателства в световната търговия. Очакванията са, че ТПТИ ще доведе до разширяване на възможностите за бизнеса и икономически растеж.

Инфографиката илюстрира баланса в търговията и инвестициите между ЕС и САЩ през 2013 г. – годината, в която започнаха преговорите за ТПТИ. Данните сочат, че европейският износ за САЩ е бил с близо 50% по-голям от вноса на американски продукти, а направените от САЩ инвестиции в Европа през 2013 г. са били почти два пъти по-големи от европейските инвестиции в САЩ.

zoom_sss

Източник: ЕП
 


Тагове: ЕС, САЩ, търговия
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg