EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тото и в пощите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тото и в пощите

mail14:19 | 27.12.2013прегледи 1407 коментарикоментари 0


До месец в 264 пощенски станции ще бъдат предлагани услугите на Българския спортен тотализатор. Това съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, след като бе подписан договор за сътрудничество между двете предприятия. Подписи върху споразумението поставиха изпълнителните директори на Български пощи и Българския спортен тотализатор - Валентин Петков и Белчо Иванов. На събитието присъства и заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев, представители на двете дружества и др.

Фишовете ще са обработват с помощта на терминали, инсталирани на гишетата на „Български пощи“, обясни заместник-министър Георги Тодоров. По думите му, освен приемането на талони, в станциите ще бъдат изплащани и печалби до 200 лв. Над 500 служители на Български пощи ще бъдат обучени да приемат фишове и талони.

Въвеждането на нови дейности е в изпълнение на програмата за финансово стабилизиране на „Български пощи, заяви Георги Тодоров. Той припомни, че през 2013 г. правителството осигури общо 9,5 милиона лева на дружеството. Средствата покриват част от полагащата се компенсация за 2011 г. за доставката на писма и колети в икономически неизгодни райони./МТИТС

Заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев каза, че договорът ще има положителен финансов ефект както върху Българския спортен тотализатор, тъй като ще се повиши продажбата на фишове, така и за пощите, които ще получават комисиона от тази дейност.
 


Тагове: тото, пощи
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097