EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Торовият завод "Неохим" спира работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Торовият завод "Неохим" спира работа

mail18:41 | 14.12.2023прегледи 1808 коментарикоментари 0


Торовият завод "Неохим" в Димитровград спира работа от последния ден на тази година до втори януари догодина, като се очаква производството на амониев нитрат да бъде възобновено към края на месец февруари 2024 година.

Това става известно от уведомление на дружеството до Комисията по финансов надзор, Българската фондова борса и обществеността, публикувано на официалния сайт на "Неохим". То е задължително по Регламент на Европейския парламент и на Съвета на ЕС. 

Цеховете в дружеството ще бъдат напълно спрени за извършване на задължителни периодични технически прегледи и изпитване на съоръжения, работещи под налягане. По време на престоя ще бъдат извършвани и дейности по поддръжка и ремонт, пише в съобщението.

Плановите профилактични годишни ремонти на "Неохим" обикновено са през лятото. Заради конюнктура - високите цени на газа, който е основна суровина за производството, химическият завод прекрати временно работа в началото на август миналата година, когато от работа бяха освободени 61 души от 641 човека персонал. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg