EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Топлофикация-София" подменя 32 км. тръби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Топлофикация-София" подменя 32 км. тръби

mail16:20 | 29.02.2012прегледи 764 коментарикоментари 0


Около 30 км тръби на топлофикационната мрежа трябва да се подменят всяка година, според експерти, за да може мрежата да функционира нормално. Това заяви на заседанието на икономическата комисия в парламента изпълнителният директор на „Топлофикация - София” Стоян Цветанов, предаде Агенция „Фокус”.
Подменените тръби от "Топлофикация - София" през 2011 г. са 14.5 км. Тази година планираме да подменим 32 км., това не е правено досега. В следващите години планираме да подменяме по 34 км. всяка година. Парите са договорени по Фонд „Козлодуй”, информира Цветанов.
„Успяхме да спестим около 8 млн. лв. от собствени нужди, намаляване на технологичните загуби, които за миналата година са 17% - нормалните европейски загуби. Тезата, че се губи прекалено много, не е съвсем вярна. Повече трябва да отворим въпроса за инвестиция в топлоизточниците. В последните 30 години нямаме цялостна голяма инвестиция”, каза Цветанов. За следващите 4 години от дружеството ще инвестират 320 до 350 млн. лв. Когато направим технологичното обновление на централите, ще имаме възможността да даваме качествена и конкурентна цена, подчерта Цветанов.
„Успяхме да подобрим събираемостта. След стартирането на програма „Лоялен клиент”, се наблюдава 2% повишаване на клиентите без просрочени сметки. Дружеството има 5000 нови клиенти през миналата година. Имаме една част от клиентите, които са абсолютно некоректни – 18% от гражданите дължат 80% от вземанията на държавата”, каза Цветанов. В голямата си част, сградите, които обслужваме като топлинен счетоводител, са със сметки около 17% по-високи от предишните, посочи той.
По отношение на разходната и приходната част информацията ще се разгледа от комисията в детайли, допълни Цветанов.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg