EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Топлофикация платила 506 млн. лв. на Булгаргаз

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Топлофикация платила 506 млн. лв. на Булгаргаз

mail15:50 | 22.02.2012прегледи 404 коментарикоментари 0


Общо 506 милиона лева са платени за 2011 година от "Топлофикация София" на "Булгаргаз" за използвания природен газ, каза пред съветниците от комисията по стопанска политика на Столичния общински съвет изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.
От тях 481 млн. лв. са парите за изразходения газ през годината, а 25 млн. лв. са платените стари задължения по споразумението между "Булгаргаз" и дружеството за изплащането на стари задължения. Други осем милиона лева са средствата, които не са изплатени през миналата година и са останали за тази година, посочи Цветанов, цитиран от БТА. По думите му причината за това е тежката авария в ТЕЦ "София" през 2011 година. Цветанов припомни, че през миналите години задлъжнялостта към доставчика "Булгаргаз" е била между 85 и 100 милиона лева. Дружеството е постигнало рекордно производство за произвежданата електроенергия, която е била със 112 хиляди мегавата повече от тази през 2010 година. През миналата година е постигнато пълно оборудване на клиентските центрове с ПОС-терминални устройства. Цветанов посочи, че в някои от над 150-те сгради, където топлинен счетоводител е "Топлофикация София", има намаление на сметките спрямо минали периоди.
По думите на Цветанов подписаните споразумения за разсрочено плащане с клиенти са 2800, а общата им сума - осем милиона лева. От дружеството не завеждат дела към клиенти, които имат сметки с погасителна давност, но обмислят цесирането на задълженията и събирането им от трети лица срещу определен процент след съответната процедура. Цветанов заяви, че загубите при преноса на топлинна енергия през мрежата на дружеството са в рамките на технологичните - между 15 и 18 процента. Дружеството планира инсталирането на нови 150 мегавата когенеративни мощности.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg