EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

"Топлофикация Перник" минава на газ през лятото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Топлофикация Перник" минава на газ през лятото

mail09:07 | 23.03.2021прегледи 1208 коментарикоментари 0


"Топлофикация Перник" работи по реализиране на проект за поетапно преминаване на природен газ през летните месеци, съобщи изпълнителният директор Ясен Кацаров. По думите му технологията е част от процеса на трансформация на дружеството, свързана с постигане на въглеродна неутралност в следващите години. Внедряването на мощностите в режим на работа ще доведе до намаляване на въздействието върху околната среда и до повишаване на сигурността на производството на топлоенергия, уверява Кацаров.
Предстои изграждане на площадката, където ще бъдат разположени три газови когенерации. "Сумарната им номинална топлинна мощност е до 19,5 МВ, а електрическата - 21,7 МВ. Възнамеряваме да експлоатираме когенераторите до 8000 часа годишно и приоритетно в периода от май до октомври", обясни Ясен Кацаров. Когенерационните мощности ще бъдат монтирани в ново хале, по план ще се обособят спомагателни трасета за вода, пара, газ, електрическа енергия и др.
Според Кацаров проектът е решение на проблемите, свързани с подобряване на качеството на въздуха и опазването на околната среда в района и допринася да се отговори на изискванията на ЕС.
От "Топлофикация" припомнят, че е осигурен достъп на общината и РИОСВ до системите на дружеството за видеонаблюдение и контрол. "В реално време всеки може да проследи вида на подаваното гориво от всички точки към котелния цех, както и до общото място за съхранение на горивото", твърди Кацаров.
"Топлофикация Перник" е оператор на топлоелектрическа централа, която произвежда по комбиниран способ електрическа и топлинна енергия. Като част от множеството дейности, дружеството осигурява пренос и разпределение на топлинна енергия за промишлени и битови клиенти в Перник. ТЕЦ "Република" разполага с 3 парни котела и доставя топлинна енергия на близо 20 000 абоната. "Топлофикация Перник" предоставя на своите клиенти и други услуги като дялово разпределение на топлинната енергия./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg