EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Топ 5 на круизните маршрути

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Топ 5 на круизните маршрути

mail17:55 | 13.05.2016прегледи 1045 коментарикоментари 0


Това лято луксозният круизен лайнер Crystal Serenity ще плава около месец от Анкоридж (Аляска) до Ню Йорк през Северния ледовит океан. В началото на века по този маршрут се е пътувало почти три години, но в рeзултат на топенето на ледовете и новите плавателни съдове времето е намалено значително, което пък привлича собствениците на круизни кораби да предлагат атрактивни пътувания.

Лайнерът Crystal Serenity има 13 палуби и е дълъг 240 метра, а на борда му са разположени казино, киносалон, 6 ресторанта и много други места за забавления. Луксозният кораб може да побере около 1000 пътници, а билетите, които вече се предлагат за пътуването през Северния ледовит океан, струват от $21 855 до $46 110.

Ето и петте най-модни круизни маршрута през това лято, представени от „Уолстрийт джърнъл":

5 място за Куба. Островът на Свободата много бързо отвори врати за чуждестранните туристи, особен солед посещението в Хавана на американския президент Барак Обама. Тази дестинация се предлата от всички туроператори с права да предлагат пътуване с круизни кораби. С особена сила това важи за американските компании, които смятат, че за предпочитане е да се пътува с кораби, тъй като хотелската инфраструктура е занемарена и не е достатъчно развита. Круизите са идеален вариант за туристите, които биха искали да посетят Куба, която продължава да е привлекателна въпреки наложените ограничения след революцията през 50-те години на миналия век. На острова се намират 9 обекта от световното наследства, признато от ЮНЕСКО. Природата на Куба и националната музикална културо също могат да привлекат туристите.

4. Исландия. От 2000 година броят на туристите, посещаващи островната държава, нараства с около 11.5% всяка година. Северното направление - Исландия, Гренландия и норвежкия архипелаг Шпицберген, продължава да привлича все повече пътешественици. Този маршрут е предпочитан от хора, които са любители на дивата природа и приключенията.

Рейкявик е отправната точка за много екскурзионни пътувания - от спускане в кратера на вулкан до живописно пътуване до величествените водопади и кипящите гейзери. През зимата в тези географски ширини може да се видят Северното сияние, бели мечки и да се повозите на шейна с кучешки впряг.

3. Оман. Султанатът е едно от основните направления за круизи около Арабския полуостров, които са идеални за тези, които искат да видят отблизо и да изпитат вкуса на традиционния арабски живот и кухня. Пристанището в столицата Мускат е едно от най-живописните в света. Тук може да се разходите из старата част на града, да пазарувате на местния пазар и да посетите джамията на Султан Кабус - третата по големина в света.

От квартала Ал-Хасаба в северната част на Оман, може да се отидете до най-красивите фиорди на полуостров Мусандам, който много туристи наричат Арабската Норвегия.

2. Индия. През януари 2016 г. туристическата фирма Uniworld съобщи, че открива нов маршрут: луксозният лайнер Ganges Voyager II започва да плава по свещената река Ганг. Това направление е идеално за туристи, които се интересуват от индийската култура и няма да се притеснят, ако се озоват в центъра на вниманието в неголямо индийско село, изостанало във времето. По принцип туроператорските компании се стараят да съчетават пътешествия по суша с речни круизи в „златния триъгълник" на Индия. Пътуването в тази многолюдна държава обаче би било немислимо без посещение в Калкута - градът, който по време на британското господство е бил столица на Индия до 1911 г. Сред забележителностите на страната са индуските храмове, мюсюлмансктите свещени места с хилядолетна история, запазените от древността пазари.

Лидер това лято ще е Южна Америка. Този огромен, пъстър континент предлага много възможности за круизи. Пътуването от Буенос Айрес (Аржентина) до Валпарайсо (Чили) около нос Хорн е само еден от многото предлагани маршрути. Друг вариант е околосветска обиколка. През 2017 г. лайнерът Sea Princess ще тръгне от Сидни (Австралия) и ще обиколи Южна Америка за 85 дни. Може да се избере и 25-дневно пътуване с посещения в Куба, Еквадор и Галапагоските острови. Това направление е идеално за туристи, които търсят приключения. Те може да посетят оживения Буенос Айрес, да видят необикновените чилийски фиорди, да се запознаят с пингвите недалеч от Пунта Аренас (Чили) и да слязат в най-южния град в света - Ушуайя (Аржентина).

източник: Инфосток

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg