EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Топ 10 на туристическите градове и Анти топ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Топ 10 на туристическите градове и Анти топ

mail12:00 | 29.05.2014прегледи 1175 коментарикоментари 0


Токио е най-добрата туристическа дестинация в света, а Москва - най-лошата, пише британският в. "Индипендънт". Тази присъда е произнесена от влиятелният туристически сайт TripAdvisor, обобщил впечатленията на 54 000 пътешественици от целия свят относно 37 водещи туристически дестинации. Въз основа на тези впечатления в годишната класация на сайта Токио е обявен за най-добрия град за туризъм, където местните жители са винаги готови да помогнат на чужденците да се ориентират, улиците са чисти, а водачи на таксита са винаги изрядни и честни с клиентите.
На второ място в класацията е Ню Йорк най-вече заради ресторантите си. На трета позиция е Барселона. В челната петорка са Истанбул и Прага.
В челната десятка са Виена, в която придвижването е най-лесно и която е привлекателна за самотни туристи и за туристи, търсещи културни изживявания; Берлин, където транспортът е много добър, а улиците са чисти; Рим заради културните му атракции; Париж заради забележителностите му и Дубровник. Лондон е на 11-о място.

В класацията на най-лошите туристически дестинации в света Москва е на първо място. Руската столица води по няколко показателя - лоши хотели, недружелюбни местни жители, лоши таксиметрови услуги, прекалено скъпи стоки и липса на разнообразие в магазините. Следват индийският град Мумбай и курортът Пунта Кана в Доминиканската република. Челната петорка се оформя от Маракеш и Шарм ел Шейх в Египет. В десятката попадат също Пекин заради жителите и таксиметровите шофьори, които не са склонни да помагат на туристите в ориентирането; Ханой заради транспортната система; Рио де Жанейро заради хотелите, магазините и курса на местната валута; Брюксел заради хотелите и нелюбезните таксиметрови шофьори; и Копенхаген заради курса на датската крона.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg