EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Топ 10 на онлайн туризма в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Топ 10 на онлайн туризма в България

mail11:36 | 25.02.2016прегледи 1204 коментарикоментари 0


Тази година онлайн туристическа агенция eSky отбелязва своята 10-годишнина и 8 години на българския пазар. Какви бяха предпочитанията на българите, които резервираха онлайн пътувания през годините и какви са тенденциите – агенцията представя ретроспективен „топ 10“ анализ на държави, дестинации, летища и авиокомпании, предпочитани от пътуващите.

Безапелационният лидер при дестинациите е Лондон. Причините за големия брой пътувания до британската столица са както множеството българи, живеещи и работещи там, така и петте летища на територията на Лондон, до които се предлагат изгодни полети от София, Пловдив, Варна и Бургас. Едновременно с това, Лондон си остава една от най-атрактивните туристически дестинации в Европа за почти всеки тип туризъм.

*Тази класация обхваща само полети до дестинации извън страната и не включва вътрешните маршрути между София, Варна и Бургас, които заемат общо 9.56% от самолетните билети, закупени онлайн.

Топ 10 на най-използваните летища

*Топ 10 на летищата не включва вътрешните полети до летище София и летище Варна, които са съответно с дял 4.22% и 3.93%.

Кои авиокомпании избраха пътуващите?

През годините авиокомпаниите са заемали различно място, в зависимост от честотата на полетите и броя дестинации, до които са летели от България.

В този смисъл, в близко бъдеще може да се очаква голям скок на нискотарифната Ryanair, която тази година стъпва и на летище София, като ще изпълнява полети до минимум 12 дестинации.

След спирането на полетите си до Берлин, британската easyJet вероятно ще отстъпи позиции. За сметка на това, връщането на полетите София-Берлин на airberlin и удобните връзки, които авиокомпанията предлага към Скандинавия, Испания и Близкия изток, ще засили позициите на втората по големина немска авиокомпания.

Turkish Airlines увеличи броя на полетите си от София до Истанбул, а вече изпълнява полети и от Варна, така че от тях също се очаква покачване на дела.

Lufthansa традиционно е в топ 3 на авиокомпаниите в България и се очаква да запази позициите си, тъй като осъществява едни от удобните връзки за българите не само в рамките на Европа.

*анализът не обхваща чартърни полети.

Каква информация търсят пътуващите?

Макар и все по-лесно за организация, пътуването винаги поражда специфични въпроси, с които не всеки пътуващ е запознат. Ето кои са най-често задаваните 10:


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg