EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Томислав Дончев избран за министър на еврофондовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Томислав Дончев избран за министър на еврофондовете

mail11:27 | 18.03.2010прегледи 1728 коментарикоментари 0


Народното събрание избра Томислав Дончев за министър по управление на средствата от Европейския съюз, съобщава агенция Фокус. Депутатите гласуваха предложението със 130 гласа „за”, 56 „против” и 7 „въздържал се”. Преди гласуването депутатът Станислав Станилов от „Атака” каза, че познава този мъж и одобрява възгледите му за управленческата философия на страната. Изборът на премиера Борисов бил едно от най-добрите му кадрови решения, коментира още Станилов.
Проекторешението за персоналната промяна в правителството е внесено на 11 март 2010 г. в деловодството на Народното събрание.
Възможността бившият вече кмет на Габрово да бъде предложен за министър по еврофондовете беше съобщена за първи път на 5 март 2010 г. от премиера Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Тогава министър - председателя заяви, че Томислав Дончев е показал уменията си в усвояването на средства от ЕС.
Томислав  Дончев е роден през август 1973 г. в Габрово.
В периода 1997-1999 г. работи като учител в Хуманитарна гимназия "Св.Св Кирил и Методий в град Велико Търново - преподава социална психология, логика, етика, философия на правото. В годините между 1999-2000 г. е редактор в Радио Габрово. В периода 2001 - 2004 г. е изпълнителен директор на Високотехнологичен бизнес инкубатор - Габрово.
През 2005 г. завършва курс по бизнес -мониторинг в Академията по бизнес - мониторинг в Оксфорд, Великобритания. През 2006 г. получава магистърска степен по стопанско управление от ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий". От 2007 г. става кмет на Габрово. Печели втори мандат срещу Николай Григоров.
Преди да бъде избран за кмет е Томислав  Дончев е работил като програмен директор в Институт "Отворено общество" - София, където е ръководил звеното за подготовка и управление на проекти по европейски програми. Участвал е като независим консултант и лектор в сферите "Подготовка и управление на проекти", "Планиране и стратегическо управление", "Системи за оценка и текущ контрол".
Обучавал е представители на общини, областни администрации, училища, НПО, фирми в над 20 населени места на страната.
Член е на работната група към Министерството на финансите, разписала правилата за разпределение на средствата от европейските фондове в България.
Член е на Българската асоциация по управление на проекти.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg