EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Токио против спекулативните колебания на йената

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Токио против спекулативните колебания на йената

mail15:15 | 04.10.2010прегледи 702 коментарикоментари 0


Колебанията на валутния пазар, особено активни и силно спекулативни в последно време, отразили се върху бързото укрепване на йената, нанасят сериозен ущърб на японската икономика, заяви секретарят на Генералният секретар на японския кабинет Есито Сенгоку.
Японските власти, обезпокоени от това, че ръстът на йената може да навреди на икономиката на страната, зависеща от износа, предприеха през септември интервенция на валутните пазари след като йената достигна 15 - годишен максимум спрямо долара. „Оптималното ниво на курса на йената трябва да се определи от пазара. То не би следвало да зависи от спекулациите на пазара, а да отразява реалната икономика,” коментира в интервю за Reuters Сенгоку.
“Ако валутният курс се понижава постепенно, то ние ще успеем да реагираме. Но аз мисля, че днешните колебания са твърде спекулативни, в резултат на което йената бързо се засилва,” коментира Сенгоку. Той се въздържа от коментар за възможността от повторна интервенция, но заяви, че властите могат да приемат „конкретни действия в конкретно време.”


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg