EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Това лято се пие фрозе!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Това лято се пие фрозе!

mail06:30 | 15.08.2016прегледи 3074 коментарикоментари 0


Людмил Хайдутов, DiVino.bg
Модните тенденции са интересни културни явления, които много лесно ангажират вниманието на хората особено във фриволните месеци на лятната отпуска. Един такъв винен тренд тръгна от Калифорния в началото на лятото и сега е на път да завладее податливите на презокеански влияния британци.

Фрозе (от frozen и rosé)  е новият начин да се продава вино, като фините аромати са оставени настрана, защото хит коктейлът изисква розето да се замрази безцеремонно. И за да не остане съмнение, че става дума за непретенциозна забавна напитка, ледената каша е подсладена, овкусена и разкрасена с всевъзможни плодове, ликьори и сиропи. 

Забележим хаштаг в социалните мрежи, фрозето прилича на озадачаващ опит за съчетаване на плажната и винената култура, който понякога се заиграва със сортове и произход, но все пак коктейлът се продава и като rosé slushie (slush на английски означава киша).

Ако черноморските бармани още не са се светнали за тази мода, можете да направите фрозе и у дома, като изсипете виното в отворен съд, замразите го и го разбиете в блендер. Безжалостното овкусяване е по ваше желание. Весело лято!


Тагове: лято, розе, фрозе
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039