EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тимъти Гайтнър се сбогува

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тимъти Гайтнър се сбогува

mail13:15 | 25.01.2013прегледи 670 коментарикоментари 0


Американският министър на финансите Тимъти Гайтнър напуска днес поста си начело на финансовото ведомство, след като управлява икономическата политика на Съединените щати през първия мандат на президента Барак Обама, предаде Франс прес. Гайтнър, който е бивш ръководител на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ, пое ръководството на министерството на финансите през 2008 година.

На негово място Обама посочи Джейкъб Лу, досегашен началник на канцеларията на Белия дом, чиято номинация предстои да бъде одобрена в Сената. Ако процедурата не приключи в необходимия срок, длъжността щебъде поета временно от един от заместниците на Гайтнър, Нийл Уолин.
Мандатът на Гайтнър беше белязан от последиците от финансовата криза, загубата на оценката тройно А на Съединените щати и повтарящи се политически конфликти за държавния дълг и "бюджетната скала".
Барак Обама определи Тимъти Гайтнър като един от най-добрите американски министри на финансите, отбелязва АП. Постоянният търговски представител на САЩ Рон Кърк също ще напусне поста си в правителството, към края на февруари, както съобщи самият той. Той беше на първа линия по време на няколко спора с Китай пред Световната търговска организация (СТО) и при сключването на споразумения с Южна Корея и Колумбия.
"Оспорвайки нелоялните търговски практики в света, той беше отличен защитник на американските трудещи се", посочва Барак Обама в комюнике, цитирано от АФП.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg