EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тимъти Гайтнър: Световната рецесия отслабва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тимъти Гайтнър: Световната рецесия отслабва

mail17:12 | 01.06.2009прегледи 695 коментарикоментари 0


Timothy_Geithner22 (1)Световната рецесия "изглежда отслабва", заяви днес министърът на финансите на САЩ Тимъти Гайтнър, който е на посещение в Китай, цитиран от Асошиейтед прес, предаде БТА.
За САЩ и Китай обаче ще е крайно важно да въведат реформи в икономиката, за да поставят света "на по-стабилни основи", посочи Гайтнър.
Успешното преминаване към по-балансирана и стабилна световна икономика ще изисква съществени промени в
икономическата политика и финансовата регулация в цял свят и особено в първата и третата по големина икономики (САЩ и Китай) отбеляза министърът.
В реч в Пекинския университет Гайтнър изтъкна, че „постиженията на Вашингтон и Пекин ще се от съществено значение за икономическите успехи на останалата част от света". Финансовият министър на САЩ използва първото си официално посещение в Китай, за да се опита да засили икономическите връзки с Пекин и да обърне нова страница в двустранните отношения след години на остри търговски спорове, отбелязва АП. Гайтнър изтъкна още, че „САЩ ще окажат пълна подкрепа на Китай в участието му при вземането на принципни решения, определящи облика на международната финансова система", предават световните агенции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg