EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Тече процедура за покупка на нови вагони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тече процедура за покупка на нови вагони

mail18:05 | 10.09.2019прегледи 657 коментарикоментари 0


В ход е процедурата за покупка на нови вагони за БДЖ. Това каза министърът на транспорта Росен Желязков в изявление пред журналисти, след като откри регионален семинар на тема: „Механизъм за свързване на Европа 2 (CEF 2): Нови цифрови възможности“. Желязков добави, че в момента вече има и договори по отношение на капиталовите ремонти на тяговия състав и допълни, че процедурата за мотрисите ще приключи скоро. „Паралелно с това върви и анализът по отношение на структурните промени, които трябва да се случат в БДЖ.

Тази година ще има съответни оптимизации, за да могат железниците по-ефективно да изпълняват своите процедури и всички поръчки, с които са ангажирани“, коментира още министърът. Във връзка със сроковете за приключване на обществената поръчка за мотрисите министърът не посочи конкретна дата, но увери, че тя ще приключи във възможно най-кратък срок:

"Уверен съм, че по отношение и на новите вагони, и по отношение на капиталовите ремонти на тяговия състав ще бъдем оптимално ангажирани с приключването в много кратък срок с тези процедури“. Във връзка със закъсненията на влаковете на БДЖ Желязков е разпоредил холдинга и дъщерните дружества подготовка за зимния сезон с оглед спазване на графика за движение на влаковете.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3820