EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Технология за мини ВЕЦ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Технология за мини ВЕЦ

mail12:10 | 20.09.2017прегледи 10842 коментарикоментари 0


„Росатом“ представи технологията на ВЕЦ с малка мощност по време на конференцията Renewable Energy & Power Infrastructure Investors 2017 в Мадагаскар. Т. нар. мини ВЕЦ са производство на унгарската компания Ganz EEM, част от структурата на „Росатом“.

Потенциалът на хидроенергетиката на Мадагаскар се оценява на 7800 МВт, но в момента се използва по-малко от 5% от този ресурс. Населението на страната е 24 милиона души, а средногодишното потребление на електроенергия на човек от населението е 48,53 КВт/час, което е значително по-ниско от средните показатели на африканския континент.

Регионалният вицепрезидент на „Росатом Африка“ Виктор Поликарпов отбеляза, че мини ВЕЦ е независим и високоефективен източник за производство на електроенергия. Отчитайки хидроенергийния потенциал на страната мини ВЕЦ би било идеалното решение за електрифицирането на Мадагаскар. Благодарение на съвременната технология, мини ВЕЦ не се нуждаят от язовир, не оказват влияние върху околната среда и могат да бъдат разположени в отдалечени райони.

Основните преимущества на мини ВЕЦ са ниската себестойност на произведеното електричество, компактността на оборудването, ниските разходи за подготовка на площадката, краткото време за доставка и бързият монтаж. След транспортирането на оборудването на мястото за разполагане, производството на електроенергия може да започне в рамките на един месец.

Руската корпорация „Росатом“ планира в близко бъдеще да подпише договор за доставка в ЮАР на мини ВЕЦ с мощност 2 МВт.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1958