EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Технологично Русия изостава с 40 години

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Технологично Русия изостава с 40 години

mail10:24 | 04.02.2010прегледи 722 коментарикоментари 0


Русия е изостанала от страните с развити икономики с 30 до 40 години в областта на технологиите и това ще продължи, ако не се направят нововъведения, предупреди архитектът на приватизациите от 90-те години бивш финансов министър Анатолий Чубайс, цитиран от Асошиейтед прес.
Чубайс, който управлява държавната корпорация Роснано, финансираща проекти в областта на високите технологии, направи отрезвителна оценка на настоящето и бъдещето на Русия.
Той отбеляза, че повечето руски новосъздадени компании в сферата на високите технологии имат малък или никакъв успех заради липсата на финансиране и средства за превръщане на идеите на учените в продукти.
За да компенсира бавното развитие на страната, правителството трябва да изготви дългосрочна стратегия за растеж и да разработи нови технологии чрез инвестиране на огромните приходи от петрол и газ, отбеляза генералният директор на Роснано.
"В момента сме изправени пред дилема, която може да бъде формулирана като "иновирай или деградирай", обобщи Чубайс.
Във връзка с инициативата на Кремъл да модернизира икономиката Чубайс каза, че страната има "отлични възможности" да направи това, но призна, че пътят не е съвсем ясен, отбелязва АП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1192