EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Технологичен взрив на златно находище в Брезник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Технологичен взрив на златно находище в Брезник

mail11:15 | 25.04.2016прегледи 991 коментарикоментари 0


Не е отчетена сеизмична вълна при първото технологично взривяване в Брезник, съобщиха от общината. Предварително са били монтирани сеизмографи на хълма "Бърдото", до най-близките къщи до находището "Милин камък" в кв. "Варош" и до църквата "Света Петка".
Взривяването бе направено в петък следобед. Нямаше нито шум, нито вибрации, заяви Любляна Петрова - главен специалист "Отбранително-мобилизационна подготовка и гражданска защита" в общинската администрация.
Фирмата концесионер на златното находище "Трейс рисорсиз" увери, че взривните дейности няма да се усещат от населението. Твърдението се основава на оценка на сеизмичното въздействие на експерти от Висшата школа по взривно дело към Минногеоложкия университет, според които няма да има негативен ефект върху сградите и природната среда.
Не съществува риск за качеството на атмосферния въздух в района и за близко разположените селища, уверява още "Трейс рисорсиз", базирайки се на направено моделиране на евентуалното разпространение на прахово-газовите замърсители във въздуха.
Миналото лято Министерският съвет разреши на "Трейс Рисорсиз"ЕООД-София да добива злато и сребро в находишето "Милин камък" край Брезник. Концесията е с 20-годишен срок. БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg