EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тестове за качеството на АМ „Тракия”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тестове за качеството на АМ „Тракия”

mail10:15 | 14.05.2014прегледи 857 коментарикоментари 0


До 16 май в участъка от Стара Загора до Карнобат от АМ „Тракия“ специална машина ще извършва тестови изследвания на носимоспособността на пътната конструкция. Обичайна практика е след въвеждането в експлоатация на новопостроени пътни участъци, с финансиране от европейските фондове, да се правят подобни проучвания.

Тестовете ще се извършват между 8 ч. и 17 ч. до 16 май (петък). Те ще бъдат по цялата дължина на обекта в двете посоки на движение. Дефлектографът ще се движи със средна скорост от 30 км/ч, а на всеки 286 м ще спира за около 2 минути за отчет. Широчината на машината е една пътна лента /дясна активна лента/. Проби ще бъдат взети и чрез специална мобилна сонда.

В зависимост от местоположението на машината върху пътното платно и интензивността на движението по автомагистралата ще се въвежда временна организация на движението с намаляване на броя на пътните ленти. Допустимата максимална скорост на движение в района на проучването се ограничава на 90 км/ч.

Агенция „Пътна инфраструктура“ прeпоръчва на шофьорите, пътуващи от Стара Загора към Карнобат и обратно, да карат внимателно и да спазват въведената временна организация на движението.
 

Източник и снимка: АПИ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg