EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Терор в Истанбул, Ница победи тероризма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Терор в Истанбул, Ница победи тероризма

mail09:03 | 01.01.2017прегледи 1155 коментарикоментари 0


Най-малко 16 чужденци са сред общо 39-те жертви, убити във въоръженото нападение в клуб в турския град Истанбул по време на новогодишните празненства, заяви турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, предава агенция AFP, цитирана от Фокус.
Той уточни, че досега са идентифицирани 21 от загиналите и от тях 16 са чуждестранни граждани. Други 69 души са настанени в болница за лекуване на раните им. Сойлу добави, че нападателят все още е на свобода.

Перлата на френската Ривиера Ница посрещна Новата 2017 г. с много туристи от цял свят, предаде БГНЕС. Въпреки засилените мерки за сигурност, които са въведени в цяла Франция заради опасността от нови терористични актове, празничното настроение на гостите и жителите на града не е помрачено. Ница отново е притегателен център за хора от цял свят, които са избрали най-прочутото крайбрежие, за да посрещнат Нова година. Сред тях не липсват и българи, много от които са дошли със собствени си автомобили. Любимото място за разходки остава крайбрежният булевард, на който преди около половин година се разигра една от най-страшните трагедии в съвременната история на Франция. На 14 юли 2016 г. камион, управляван от ислямистки терорист, се вряза в множеството хора, които наблюдаваха фойерверките по случай националния празник на страната. Загинаха 74 души, сред които десетки невинни деца, а над 200 бяха ранени. Мястото, където се разигра касапницата, е отрупано с цветя в памет на жертвите.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg