EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Термометър на емоциите на „Цветна есен 2012”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Термометър на емоциите на „Цветна есен 2012”

mail13:30 | 25.10.2012прегледи 489 коментарикоментари 0


Пръстен на настроението, който променя цвета си в зависимост от психологическото състояние на човека, е сред любопитните експонати на изложбата „Цветна есен 2012“ в Международен панаир Пловдив, съобщи пресцентърът на панаира. Бижуто, изпълняващо ролята на термометър на емоциите, отразява състояния от силен стрес до пълно щастие с различни цветове между наситено черно и ярко лилаво.
Модата фън шуй също присъства чрез специален компас, който определя на кои места да се поставят различните елементи от интериора. За неговото освежаване много идеи дават участниците в Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна есен“, която тази година продължава от 24 до 28 октомври. С нея в Международен панаир - Пловдив започнаха Дните на семейството и свободното време, които предвиждат много атракции за посетителите.
Един от най-скъпите експонати на „Цветна есен 2012“ е иглолистното дърво, което по форма прилича на гребен на петел. Друг иглолистен вид, наречен тотем, който расте като свещ и достига височина 20 метра, също е сред експонатите. Любителите на градинарството се впечатляват от липокедруса, който е оцветен в два цвята - жълто и зелено.
На изложбата може да се намерят различни видове цветя, луковици, овощен и декоративен посадъчен материал за вътрешно и външно озеленяване. Министерството на земеделието и храните има свой щанд, на който се дават консултации по Програмата за развитие на селските райони.
Сред иновативните продукти е биогел на основата на морски водорасли, подходящ за всякакъв вид растения. Това всъщност е екопочва, която позволява цветята да се отглеждат лесно.
Керамични саксии и съдове допълват гамата от аксесоари. В нея за първи път са включени и домакински изделия от дърво. Те са направени от бук, явор, череша и орех.
Още много модни идеи ще бъдат лансирани на Италианския фестивал на красотата и прическата от 26 до 28 октомври в Международен панаир Пловдив. По същото време там ще се проведат изложенията за колекционери „Булколекто“ и за домашни любимци „Зоо ревю“. Дните на дома, модата и хобито ще продължат с Международна киноложка изложба за всички породи А-САСІВ и финалите за Световната киноложка купа, които са под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов (27 и 28 октомври).
Любителите на автомобилизма ще могат да видят зрелищно състезание на писта, с което ще стартира и ще завърши рали „Хеброс“ на 26 и 27 октомври, парад на ретро автомобили и радио управляеми модели на коли.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg