EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Терминал 2 на Летище Мюнхен - най-добрият в света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Терминал 2 на Летище Мюнхен - най-добрият в света

mail16:40 | 21.03.2017прегледи 1264 коментарикоментари 0


Базираният в Лондон институт Skytrax обяви Терминал 2 на Летище Мюнхен за най-добрия терминал в света. Класацията е въз основа на проучване сред 14 милиона пътници от цял свят. Терминал 2, който отвори врати през 2003 г., вече включва и новото сателитно съоръжение, влязло в експлоатация през април миналата година. Завършването на проекта за разширение увеличи капацитета на Терминал 2 от 11 на 36 милиона пътници годишно. Новата сграда разполага с 27 ръкава за отвеждане, които предоставят на пътниците директен достъп до самолетите, без да е необходим автобусен трансфер. Терминал 2 се управлява съвместно от Летище Мюнхен и Lufthansa в партньорство 60:40.

Терминал 2 е основната база в Мюнхен на Lufthansa, партньорските ѝ авиокомпании и Star Alliance. Резултатите, постигнати от Терминал 2 и отличени на световните награди в авиационния бранш, се дължат на много фактори. Наред с впечатляващите резултати в категориите за цялостно изживяване и комфорт на пътниците, терминалът постигна топ рейтинг и по отношение на възможностите за развлечение и тихите зони, в които гостите могат да релаксират, да четат или работят. Т2 обра овациите и като транзитен терминал: още в архитектурния план сградата беше проектирана така, че да сведе времето за прекачване до минимум. Добавянето на централен сателитен терминал подобри качеството и капацитета на Терминал 2 – като една от най-модерните летищни сгради в света, сателитът предлага на пътниците широка гама от възможности за пазаруване и заведения за хранене в приятна обстановка, при това на фона на естествена светлина. Общата площ на магазините и заведенията в Терминал 2 беше увеличена почти двойно с добавянето на 7000 нови квадратни метра с ресторанти, кафенета и търговски обекти. Възторжени отзиви спечели и декорът на сателита с множеството си детайли, вдъхновени от местните забележителности и култура, които не оставят у пътниците никакво съмнение, че се намират в Мюнхен.

Изходите към самолетите са проектирани като футуристични зони за чакане, съобразени с нуждите на пътниците. Навсякъде в Терминал 2 пътниците могат да намерят тихи зони, в които да се отпуснат и релаксират в удобните кресла. А онези, които желаят да използват времето си продуктивно, ще оценят свободния достъп до безжичен интернет, контактите и връзките за USB. Семейните зони за чакане са организирани така, че най-малките да могат да изразходят излишната си енергия, преди да се качат в самолета. В допълнение, сателитният терминал за първи път предлага душове извън салоните на Lufthansa. Те са разположени на нивото за пътуващи извън Шенгенското пространство. Пътниците, които желаят могат да се освежат преди полет на дълги разстояния.

Специален оазис на спокойствие представляват единайсетте салона на Lufthansa в Терминал 2. Те вече включват и пет нови салона в сателитната сграда, които предлагат впечатляващ изглед към летищната площадка. За максимален комфорт, терасата на покрива на салона за първа класа включва ексклузивни удобства, и то в сърцето на летището. Салоните за пътници с ограничена подвижност и тези за непридружени деца разполагат със специализирано оборудване за гостите си.

Пътниците, чиито полети не тръгват от сателита, също са добре дошли да разгледат новата сграда. Всички пътници с бордна карта могат да се придвижат до сателита чрез подземния транспорт за бърз достъп.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg