EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тенденция:Разширяване с нови офиси на същата локация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тенденция:Разширяване с нови офиси на същата локация

mail06:10 | 13.06.2019прегледи 697 коментарикоментари 0


Усвояването на нови площи в рамките на текущото местоположение все повече присъства на пазара на офиси от началото на годината. Големите наематели, предимно от IT и аутсорсинг сектора, се възползват от възможностите за разширяването на наетите ространства с цел подобряване на качеството на средата за своите служители.

Това показва проучване на инвестиционната компания Lion’s Head Investments. Дружеството инвестира в бизнес сгради със знаково значение и дългосрочни наематели в България, Румъния и други страни в Югоизточна Европа. Към момента Lion’s Head Investments управлява 5 сгради с близо 235 000 кв. м. първокласни офис площи в София и Букурещ.

Сергей Койнов, изпълнителен директор:

„Ако преди години увеличаването на наетите площи бе свързано основно с ръст на служителите в компанията, то сега зад тенденцията стои стремежът на големите компании като дългосрочни наематели да осигурят необходимия комфорт и пространство за работещите. Виждаме как помещенията излизат от рамките на стандартния офис и все по-усилено се търси връзката с хората. Ние, като собственик на ключови бизнес сгради, се стараем да осигурим тази връзка в общите площи.“

По данни на компанията, служителите, които работят в българските офиси, разполагат средно с около 10 кв. м. Видима е обаче тенденцията пространството, определено за един човек, да расте. Променя се и цялостната офис среда. Осигуряват се специални места за почивка и забавление, с цел да се повиши ефективността на работещите и те да се чувстват по-добре на работното си място – стаи за отдих, зали за игри, алтернативни пространства за срещи и др. 

Сергей Койнов отбелязва, че зa paбoтoдaтeлитe e вaжнo дoгoвopитe зa нaeм предварително дa пpeдлaгaт възмoжнocти зa pacтeж. Наша задача е да бъдем достатъчно гъвкави, за да осигурим реално поле за развитие на наемателите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145