EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Темите на ЕП до края на 2020

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Темите на ЕП до края на 2020

mail18:45 | 04.08.2020прегледи 1104 коментарикоментари 0


Поглед напред: по какви теми ще работят депутатите до края на 2020 г. 

В предстоящите месеци Парламентът ще гласува относно дългосрочния бюджет на ЕС и законодателен акт за климата и ще продължи дебата за бъдещето на Европа.

 Следващите 6 месеца в Парламента: пътят към възстановяване  

Дългосрочен бюджет и план за възстановяване

През май Европейската комисия предложи план за възстановяване в размер на 750 млрд. евро и отделен бюджет на ЕС за 2021-2027 г. за над 1 трлн. евро. Парламентът и държавите членки в Съвета ще водят преговори по предложенията.

Зелен пакт

Парламентарната комисия по околна среда ще гласува през септември относно законодателен акт за климата, който очертава пътя към постигането от ЕС на нулеви нетни емисии на парникови газове до 2050 г. Пленарното гласуване се очаква през октомври.

Конференция за бъдещето на Европа

Конференцията за бъдещето на Европа е нова инициатива, която отправя поглед към нужните промени за адаптирането на ЕС към променящия се свят. Стартът на конференцията бе предвиден за май, но бе отложен заради пандемията от коронавируса. В резолюция Парламентът призова за начало „възможно най-скоро“ през есента. Очаква се тя да продължи две години.

Брекзит

Споразумението за оттегляне на Великобритания от ЕС налага преходен период до края на 2020 г., в който двете страни следва да потърсят съгласие за бъдещите си отношения. Новото споразумение трябва да получи одобрение в Парламента, за да може да влезе в сила.

Дигитални услуги

Европейската комисия е обявила, че ще представи до края на 2020 г. предложение за законодателен акт за дигиталните услуги като част от плановете за развитие на цифровия пазар в ЕС. Парламентарните комисии по вътрешен пазар, граждански свободи и правни въпроси подготвят своите позиции по темата.

Индустриална стратегия на ЕС

През март Комисията представи нова индустриална стратегия за Европа, която цели да подпомогне прехода на европейския бизнес към климатична неутралност и дигитализация. Парламентарната комисия по промишленост ще гласува позицията си по стратегията през септември, а гласуването в пленарна зала се очаква през ноември.

Реформа на Общата селскостопанска политика

Плановете на ЕС за селското стопанство ще зависят от изхода на преговорите за дългосрочния бюджет и ще отчитат стремежа към по-зелена и устойчива икономика.

Пакт за миграцията

Европейската комисия ще представи нов пакт за миграцията и предоставянето на убежище в ЕС. Комисията на ЕП по граждански свободи работи по доклад за отварянето на нови законни пътища за трудова миграция в ЕС.

Права на пътуващите с влак

Европейският съюз подготвя нови разпоредби за укрепване на правата на пътуващите с влак, включително по-големи компенсации при забавяне и увеличаване на достъпността за хората с увреждания. Целта е промените да бъдат приети преди 2021 г., която е предложена да бъде Европейска година на железопътния транспорт. Преговорите между институциите бяха подновени през юни след прекъсване поради пандемията.

Колективно финансиране

Парламентът и Съветът постигнаха предварително споразумение през март по регламент за доставчиците на услуги за колективно финансиране. Целта на законодателството е да стимулира развитието на подобни платформи, които са много популярни в други големи икономики по света.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101