EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Темите във вестниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Темите във вестниците

mail08:00 | 16.12.2014прегледи 656 коментарикоментари 0


Във водещо заглавие "Стандарт" съобщава, че германски експерти ще съветват министрите от кабинета. Хората от екипа на германския канцлер ще помагат за реформата в съдебната система, в енергийния сектор, в усвояването на еврофондовете и ще наблюдават финансовата система, допълва вестникът.
За провала на "Южен поток" вина имат 6 правителства, заявява в интервю за "24 часа" лидерът на АБВ Георги Първанов. Според него отговорността за спирането води началото си от тройната коалиция, която е забавила и не е направила необратим този проект. Пред изданието, бившият държавен глава заявява още, че дори по времето на правителството Костов отношенията ни с Русия са били по-добри, в сравнение със сега.
Отлагат с година търсенето на газ в Черно море, водеща тема във вестник "Преса". Международният консорциум, който притежава разрешението за търсене на нефт и газ в района, реши това заради понижаването на цените на нефта в света. През август 2017 г. ще знаем има ли газ или нефт в Черно море, заявява пред изданието Ксавие Фожрас, изпълнителен директор на компанията, която ще извършва сондажите.
Камерите на МВР станаха украса, съобщава от първа страница вестник "Телеграф". Причината е, че голяма част от приложенията, с които разследващите можеха да работят при пускането на системата през 2006 г., сега не функционират. Работещите в сектора виждат какво се случва в реално време на улицата и могат да изпратят патрул, но информацията вече не се съхранява за шест месеца назад и не могат да се искат справки за движението на автомобили, с които се придвижват престъпници, се казва още в статията.
До 400 евро рушвет за ТИР на Гюешево, алармира от първа страница вестник "Труд". Изданието цитира показанията на превозвач, прочетени вчера пред Кюстендилския окръжен съд, на което мъжът е разпитван като свидетел по делото срещу трима митничари от Гюешево, задържани за подкупи при акция на антимафиотите на 30 май 2013 г., пише още вестника.
За друга тревожна тенденция информира вестник "Сега": Чуждите инвестиции паднаха драстично. Така според последните данни вместо над 304 млн. евро у нас през второто тримесечие са влезли едва малко над 52 млн. евро, съобщава изданието.

"Хотелите надуха цените за Коледа" е водещото заглавие във вестник "Монитор". Туристическите услуги за предстоящите празници са поскъпнали с 3,5 на сто в сравнение на миналата година. Очаква се около 720 000 българи да ползват туристически услуги за Коледа и Нова година, пише още вестникът.
21 % от населението на България са живели под линията на бедност, съобщава вестник "Земя". Изданието цитира данни на Националния статистически институт, според които линията на бедност за страната е около 286 лв. В сравнение с предходната година размерът на линията на бедност се увеличава с 2,2 на сто, съобщава още вестникът. /БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg